Circle Map untuk Makanan Sedap versi Bahasa Arab

m1

Alhamdulillah, proses ulangkaji pelajaran menjadi lebih mudah, ringkas dan cepat. Mudah mengingat kalimah-kalimah arab dalam setiap tajuk yang dipelajari. Begitu juga halnya dengan qawaid-qawaid arab yang terdapat dalam tajuk-tajuk tertentu seperti isim isyarah, dhamir munfasil, dhamir muttasil, alif lam asy-syamsiah, alif lam al-qamariah, jamak taksir, jamak muzakkar, jamak muannas, huruf mad dan harakat-harakatnya serta berbagai-bagai lagi.
  Pengaplikasian peta-peta i-Think ini sedikit sebanyak dapat membantu mencetuskan kreativiti dan inovasi murid dalam proses pembelajaran mereka. Sekali gus, meningkatkan lagi kemahiran berfikir aras tinggi (KBAT).
  Murid-murid juga tidak merasa beban untuk mengulangkaji pelajaran, khususnya murid-murid sederhana dan lemah. Mereka merasa lebih seronok, malahan ada juga dalam kalangan murid-murid yang lemah, yang melibatkan diri secara aktif dalam kelas melakarkan peta-peta berkenaan mengikut kreativiti masing-masing. Akhirnya, pdp berjaya dilaksanakan dengan jayanya kerana ia lebih berpusatkan murid.
Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s